Τα μαιευτήρια στην χώρα μας σήμερα έχουν μια επίφαση σοβαρότητας και επιστημονικότητας (επίσταμαι = γνωρίζω και άρα προβλέπω με ακρίβεια) την οποία θα πρέπει να ερευνήσουμε κατά πόσον έχει βάση.
Το όλο θέμα της ανθρώπινης αναπαραγωγής έχει πάρει διαστάσεις βιομηχανίας και οικονομικής επένδυσης.
Το νόημα της αναπαραγωγής
Το πραγματικό θέμα συνίσταται στο πώς θα έρχονται στον κόσμο μας ανθρώπινο όντα με το πλήρες δυναμικό τους προκειμένου να αναζητήσουν να συνειδητοποιήσουν και να εκδηλώσουν τις ποιότητες και ιδιαιτερότητες τους ανακαλύπτοντας και βιώνοντας τις δυνάμεις και δυνατότητες που έχουν από την ίδια την ουσία τους και έτσι να συνειδητοποιήσουν και να γνωρίσουν τον εαυτό τους.
Επομένως κανονικά δεν προβλέπεται από την Δημιουργία τίποτε που να μειώνει αυτό το δυναμικό τους και να τα υποβαθμίζει.
Η σύλληψη του νέου ανθρώπου
Η Σύλληψη ενός ανθρώπου είναι μια διαδικασία όπου απαιτεί υψηλή ενεργειακή κατάσταση. Ο Έρως υπήρξε πριν από την δημιουργία των Θεών και είναι η δύναμη που έλκει και ενώνει Δημιουργικές Δυνάμεις προς ένα αποτέλεσμα, μια Δημιουργία.
Το κοσμοσύμβολο Λ είναι η απεικόνιση αυτής της ένωσης όπου δυο Ι ενώνονται στο ύψιστο σημείο τους και η ένωση αυτή οδηγεί στο Α το οποίο στην ανάπτυξη του είναι το Δ.
Αυτό δηλώνει ότι το δυναμικό της ένωσης σχετίζεται με το δυναμικό του αποτελέσματος της. Επομένως τίθεται το θέμα της εξασφάλισης αυτού του υψηλότερο δυνατού δυναμικού με την κατάλληλη προετοιμασία των δύο συμβαλλόμενων Ι (δημιουργήματα) του άρρενος και της θήλεος.
Η φυσιολογία της αναπαραγωγής
Η φυσιολογία της αναπαραγωγής με λίγα λόγια είναι ότι το σπερματοζωάριο θα πρέπει να προικοδοτηθεί με ενέργεια για να αποκτήσει την κίνηση που χρειάζεται και με τον ρυθμό που απαιτείται και αυτό γίνεται από τα υγρά του προστάτη αδένα.
Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον που να ευνοεί αυτή την κίνηση και την ικανότητα ζεύξης, την γονιμοποίηση.
Η όλη διαδικασία ρυθμίζεται από τον εγκέφαλο του κάθε κυττάρου και κάθε οργάνου και του κεντρικού εγκεφάλου στο κρανίο.
Είναι μια σταδιακή διαδικασία που κορυφώνεται ενεργειακά στην ώρα του οργασμού.
Η όλη διαδικασία είναι το αποτέλεσμα της μέχρι τώρα ζωής, δηλαδή συνθηκών που επιτρέπουν ή αποτρέπουν αυτό το γεγονός.
Ο άνθρωπος πρέπει να βρίσκεται σε λειτουργία επέκτασης, αύξησης, πολλαπλασιασμού δυνατοτήτων και όχι σε λειτουργία προστασίας και επιβίωσης. Επομένως χρειάζεται ασφάλεια και πόρους πάσης φύσεως, υλικούς, ψυχικούς και πνευματικούς.
Αυτά τα τελευταία απαιτούν κατάλληλο περιβάλλον που να τα εξασφαλίζει και να τα προάγει ώστε να αυξάνουν σε ολοένα και υψηλότερο επίπεδο εκδήλωσης.
Το περιβάλλον είναι ο αποφασιστικός παράγων της εκδήλωσης των χαρακτήρων, των δυνάμεων και δυνατοτήτων του οργανισμού, του όλου ανθρώπου.
Το περιβάλλον πρέπει να
παρέχει ασφάλεια
ερεθίσματα για ανάπτυξη
ενεργειακούς πόρους για την ανάπτυξη αυτή
πρόγραμμα (παιδεία) κατάλληλο για την ανάπτυξη
σύστημα προαγωγής της υγείας και επαναφοράς όταν αυτή διαταραχθεί. Το σύστημα αυτό σε καμία περίπτωση να είναι καταπιεστικό ή αποτρεπτικό της ανάπτυξης1.
Η ενδομήτρια ανάπτυξη
Η ενδομήτρια ανάπτυξη του ανθρώπου είναι ένα σύνολο διαδικασιών που γίνονται με αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Και αυτή η διαδικασία είναι αποτέλεσα συνεργασίας του εμβρύου με την μητέρα του.
Το έδαφος είναι έτοιμο να δεχτεί την νέα ζωή να εμφυτευθεί στην κατάλληλη θέση και να επιβιώσει εκεί και να ευημερήσει.
Το ορμονικό σύστημα της μητέρας θα λειτουργήσει στην ακρίβεια μόνο όταν δεν θα διαταραχτεί από ακατάλληλες ψυχικές, διατροφικές και άλλες συνθήκες.
Ήδη από την 2η εβδομάδα ανιχνεύονται στο αίμα της μητέρας κύτταρα του εμβρύου που κυκλοφορούν και πληροφορούν για το γεγονός κάθε άλλο κύτταρο και όργανο σου μητρικού σώματος. Η ένταση των σημάτων τους πληροφορεί όλα τα συστήματα ότι όλα βαίνουν καλώς και συνεπώς πρέπει να στηρίζουν την νέα πραγματικότητα.
Εάν τα σήματα είναι ασθενικά ή μαρτυρούν εκτροπή ασύμβατη προς την ζωή, τότε θα κινητοποιηθούν μηχανισμοί απόρριψης μοσχεύματος και θα υπάρξει αποβολή του κυήματος.
Η διατροφή της μητέρας
Η διατροφή της μητέρας είναι απαραίτητο να εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα για την ορθή ανάπτυξη του κυήματος και το εσωτερικό της περιβάλλον να είναι ευνοϊκό για το έμβρυο της. Μολυσμένες τροφές, μολυσμένο νερό, μολυσμένος αέρας τελικά στερούν ποιότητες από το αναπτυσσόμενο έμβρυο.
Η συνεργασία κυήματος και μητέρας
Υπάρχει μια διαρκής αλληλεπίδραση εμβρύου-μητέρας όπου τα συναισθήματα της βιώνονται πολλαπλάσια από το κύημα της.
Κάθε κύτταρο στο σώμα μας χρησιμοποιεί τους ίδιους νευρικούς διαβιβαστές για να συνεννοείται, την ίδια γλώσσα θα λέγαμε και έτσι αρνητικά συναισθήματα, φόβοι και τρόμοι βιώνονται εντονότερα από το έμβρυο.
Κάθε φορά που αυτό βιώνει ανασφάλεια, εισέρχεται σε λειτουργία προστασίας και η ανάπτυξη του συγκεκριμένου οργάνου ή εγκατάσταση λειτουργίας είναι πλημμελής. Όλα εκτελούνται χρονισμένα και στην ακρίβεια και οιαδήποτε παρέκκλιση από αυτήν θα είναι εμφανής στο έμπειρο μάτι.
Ένας τρόμος που θα επαναληφθεί και θα καταγραφεί και στα δυο εγκεφαλικά του ημισφαίρια θα προκαλέσει ανάσχεση στην δημιουργία και την ωρίμανση κάθε οργάνου που αναπτύσσεται ή κάθε λειτουργίας που εγκαθίσταται εκείνη την χρονική στιγμή.
Ο τοκετός
Εάν όλη η κυοφορία ολοκληρωθεί όπως πρέπει φτάνουμε στις τελευταίες ημέρες όπου το κύημα θα πρέπει να πάρει τις οδηγίες από την μητέρα του για να τοποθετηθεί σωστά για την διαδικασία του τοκετού.
Ο οργανισμός της μητέρας είναι ανάγκη να λειτουργεί ομαλά με αρμονία. Η ψυχολογία της να είναι θετική και το σώματα της ασκημένο κατάλληλα. Περίπατοι και ψυχολογική προετοιμασία θα βοηθήσουν.
Ο τοκετός είναι η κορύφωση της συνεργασίας κυήματος και μητέρας και κανονικά γίνεται ομαλά. Οι ιστοί της μητέρας έχουν χαλαρώσει από τις κατάλληλες ορμόνες, οι σπασμοί της μήτρας που εξωθούν είναι αποτελεσματικοί και ο άνθρωπος εμφανίζεται με το κεφάλι πρώτο. Ακόμη ανασαίνει από τον ομφάλιο λώρο. Το πρώτο κλάμα είναι η πρώτη του ανάσα και μέχρι η αναπνοή να είναι αποτελεσματική υποστηρίζεται από την μητρική οξυγόνωση μέσω του λώρου. Η αυτόματη φυσιολογική διακοπή αυτής της κυκλοφορίας μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 20 λεπτά για να ολοκληρωθεί.
Το νεογνό έχει ανάγκη την ασφάλεια και την θαλπωρή του μητρικού σώματος, και οι διαδικασίες είναι ανάγκη να είναι ήρεμες χωρίς βιασύνη και το παιδί παραμένει σε επαφή με την μητέρα του. Αισθάνεται την εγγύτητα, τους παλμούς της καρδιάς της και νοιώθει ασφαλές συνεχίζοντας την γείωση του. Το μητρικό γάλα θα το βοηθήσει να γειώνεται ολοένα και περισσότερο και πλήρως και η λειτουργίες του θα είναι αύξηση και όχι προστασία και επιβίωση. Έτσι ο ρυθμός της ανάπτυξης του θα είναι ο μέγιστος προβλεπόμενος.
Περνώντας μέσα από το κανάλι της γέννησης θα πάρει όλα τα απαραίτητα μικρόβια που θα αποτελέσουν το μικροβίωμα του, την απαραίτητη χλωρίδα του εντέρου του όπως είναι οι σημερινές συνθήκες και το επίπεδο συμβιβασμού του αποστασιοποιημένου από την φυσιολογία του ανθρώπου επάνω στην γη.
Η καισαρική
Η χώρα μας έχει τα πρωτεία στις γεννήσεις με καισαρική. Περί το 58% των γεννήσεων γίνονται με καισαρική. Τα ποσοστά αυτά είναι υπερβολικά, πόσο μάλλον με δεδομένο ότι στην Ελλάδα η μέση ηλικία στον τοκετό δεν είναι πολύ υψηλότερη από τις υπόλοιπες χώρες και το ποσοστό των προερχόμενων από υποβοηθούμενη αναπαραγωγή γεννήσεων, αν και σχετικά υψηλό, δεν είναι υψηλότερο από τις 28 χώρες του ΟΟΣΑ, όπου τα ποσοστά των καισαρικών είναι μικρότερα του 35%. Η «επιδημία» των καισαρικών επομένως δεν οφείλεται σε ιατρικούς λόγους. Κατ’ επέκταση, στην πλειοψηφία τους είναι περιττές και οφείλονται κυρίως στις πρακτικές των γυναικολόγων και μαιευτήρων, δευτερευόντως δε στις στάσεις των ιδίων των γυναικών, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνονται από αυτούς.
Η κρατούσα πρακτική
Ως έχουν οι συνήθειες στον καιρό μας πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις ο Έρως συχνά απουσιάζει και ο υπολογισμός ή ο συμβιβασμός παίρνουν την θέση του και το σφαιρικό δυναμικό που απαιτείται για την σύλληψη απουσιάζει. Ζούμε και βιώνουμε την επιβίωση, την ανασφάλεια και τον φόβο. Κάθε φορά που λειτουργούμε υπ’ αυτές τις συνθήκες το δυναμικό μας είναι για κλάματα.
Η μόλυνση της τροφής μας και όλου του περιβάλλοντος μας αναγκάζει τον οργανισμό να δαπανά ενέργειες για αποτοξίνωση και αυτές του λείπουν στην δημιουργία του.
Τα ΜΜΕ πάσχουν από ημιανοψία. Βλέπουν μόνο το μισό οπτικό πεδίο. Το άλλο μισό με τις δίκαιες ενέργειες και πράξεις αρετής δεν το βλέπουν. Έτσι εκτελώντας εντολές σφυροκοπούν τους ανθρώπους με ειδήσεις που τους πτοούν, τους διαιρούν και τους πολώνουν σε αντίπαλες θέσεις.
Η έλλειψη θρεπτικών λόγω υποβαθμισμένης διατροφής και το χρόνιο στρες οδηγούν σε νοσηρές καταστάσεις κύησης.
Η ανδρική και γυναικεία γονιμότητα για διάφορους λόγους (μόλυνση περιβάλλοντος, χρόνιο στρες) έχει μειωθεί σε ανησυχητικά επίπεδα για την συνέχιση της ζωής.
Η τεκνοποίηση πέρασε στα χέρια της “επιστήμης” και όλο το ενδιαφέρον είναι πως θα κερδίζουν οι ολίγοι από τους πολλούς.
Τεχνητή γονιμοποίηση με επιλογή όχι του ζωτικότερου σπέρματος τείνει να γίνει πλέον το σύνηθες.
Η κυοφορούσα γυναίκα είναι αναγκασμένη να εργάζεται για να συνεισφέρει στο εισόδημα και δέχεται όλο το στρες και την κάθε είδους ταλαιπωρία στον εργασιακό της χώρο.
Το κύημα από την άλλη τρομοκρατημένο από θορύβους και δονήσεις που δεν ξέρει από που και για ποιο λόγο δέχεται (υπέρηχος) προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.
Και φτάνουμε στην τελευταία εβδομάδα κύησης.
Η αρμονική συνεργασία κυήματος και μητέρας έγινε σπάνιο φαινόμενο και ο τοκετός έφτασε να φοβίζει την έγκυο γυναίκα.
Ο μαιευτήρας που έγινε ειδικός όχι από αληθινή έλξη αλλά από ανάγκη, θα προσπαθήσει να προγραμματίσει τον τοκετό για να μη χάσει το Σαββατοκύριακο ή τις διακοπές του και το παιδί θα βγει στον κόσμο αυτό όχι από επιλογή της κατάλληλης ώρας αλλά εξαναγκασμένο και ανέτοιμο.
Μερικές φορές έρχεται με την όπισθεν και τότε θα δημιουργηθούν προβλήματα απλά και μόνο από κακή συνεννόηση.
Έρχεται από απόλυτο σκοτάδι και ξαφνικά το λούζει ένα δυνατό φως και χέρια το αρπάζουν, του κόβουν τον ομφάλιο ρόλο αναγκάζοντας το σε απειλητική για την ζωή του και την λειτουργική αρτιότητα του ασφυξία.
Το χειρότερο δεν έγινε ακόμη. Αντί να νοιώθει την ασφάλεια κοντά στην μητέρα το απομακρύνουν σε έναν θάλαμο μαζί με άλλους προσωρινά “κρατούμενους” σε απομόνωση.
Η επανόρθωση
Το ερώτημα είναι εάν όλα αυτά μπορούν να επανορθωθούν, να επανέλθουν στην φυσιολογική τους διαδικασία.
Η προσδοκία αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι ο άνθρωπος και κάθε οργανισμός έχει την τάση της προσαρμογής στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος.
Έτσι αυτό που έχει σημασία είναι η διόρθωση του περιβάλλοντος επαναφέροντας το στην φυσιολογία του.
Αυτή η διόρθωση περιλαμβάνει την άρση όλων των επιβαρυντικών συνθηκών.
Πρώτα από όλα η επιλογή συντρόφου θα μπορεί να είναι ελεύθερη από οποιουσδήποτε οικονομικούς συμβιβασμούς.
Η Πολιτεία Ελλήνων, περιβάλλον αφθονίας, δικαιοσύνης και ίσων ευκαιριών είναι όλες οι συνθήκες όπου ο πολίτης της αισθάνεται ασφαλής, έχει εργασία, παιδεία κατάλληλη και αρμόζουσα στην ευγενή του προέλευση και προορισμό.
Ο πολίτης από την ώρα της σύλληψης του και της κυοφορίας είναι το αντικείμενο ιδιαίτερης φροντίδας της Πολιτείας η οποία τον θέλει ελεύθερο, υγιή, αξιοπρεπή, υπεύθυνο, ενεργό πολίτη, να μπορεί να ζει την ευδαιμονία που του αρμόζει καθώς κινείται μέσα στο μονοπάτι του στόχου και του σκοπού του.
Η γυναίκα που κυοφορεί Ελλάνιο γόνο καλύπτεται οικονομικά μέχρι να γεννήσει και να αναθρέψει το παιδί της. Το έργο αυτό εκτιμάται από την Πολιτεία ως ύψιστης προσφοράς και αμείβεται ανάλογα. Με το πέρας του έργου της μπορεί να πάρει την θέση που είχε στον δημόσιο βίο αν το επιθυμεί.
Τα μαιευτήρια όπως και κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα της Πολιτείας δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα και αποστολή τους είναι να υπηρετούν τον πολίτη στις πρώτες ανάγκες του εξασφαλίζοντας την αρτιότητα του σωματικά ψυχικά και νοητικά.
Το φυσικό περιβάλλον της Ελλήνων Πολιτείας σταδιακά καθαρίζεται και επανέρχεται στην υγιή κατάσταση του με καθαρό νερό, με καθαρή τροφή και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Τα ΜΜΕ ενημερώνουν διαρκώς τους πολίτες για τους νόμους που τους αφορούν. Τα προγράμματα τους υπηρετούν την ενθύμηση της προέλευσης και του στόχου και του σκοπού του ανθρώπου.
Το ερώτημα αναγκαστικά που τίθεται είναι : Είναι δυνατή αυτή η προοπτική ή είναι μια παρηγορητική ουτοπία;
Είναι απόλυτα δυνατή εάν το θέλουμε όλοι μαζί. Η συμμετοχή όλων στο κοινό αυτό έργο είναι απαραίτητη. Ο καθείς με τον τρόπο του αλλά μετέχοντας αποφασιστικά και έμπρακτα.
Η Ελλήνων Συνέλευσις, είναι ο χώρος όπου μπορούν όλα τα παραπάνω να πραγματωθούν αρκεί να διαθέσουμε εμείς τον χρόνο μας και το δυναμικό μας στον κοινό αγώνα.
1Η αρρώστια σημαίνει φαινομενικά μειωμένη ρώμη, δύναμη για δράση εξωτερική. Η θεραπεία συνίσταται στην ενίσχυση του αδύναμου μέρους ώστε να ανέλθει στο ύψος που απαιτείται για να ολοκληρώσει την διαδικασία που έχει να επιτελέσει.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΙΑΤΡΟΣ
ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΣΤΗΝ Α'ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ε.ΣΥ.ΕΥΖΩΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 37, ΤΚ 54639, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ:2316019233
ΚΙΝ: 6948787560
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου